09 iul. O luptă specială








Cât de special poate fi un copil? Fiecare copil este special, dar unii sunt mai speciali decât ceilalți.
Sunt mama unui copil…“special”, de fapt, sunt mama a doi copii, dar unul este mai “special” față de celălalt.
Copilul meu nu vorbește la fel ca și ceilalți copii, nu se joacă, nu învață sau nu mănâncă la fel cum o fac cei din jurul lui și pentru că toate astea trebuiau sa poarte un nume, le-am numit “special”, pentru ca “autism”, “sindromul Down” sau alte denumiri medicale, câteodată, sunt prea grele.
Știu cât de greu este sa fii mama “specială” și cum mă lovesc de toate aceste “specialități” la fiecare pas. De cele mai multe ori, nu le mai iau în seamă, cu timpul, am învățat să mă focusez doar pe nevoile copiilor mei și să fac tot ce pot să-l ajut să înțeleagă lumea din jurul lor.
Știu că sunt mulți copii care au nevoie de alt tip de ajutor pentru a se putea integra în lumea “specială”, care trebuie să intre, în colectivitate și care au nevoie de alt tip de atenție pentru a putea progresa.
Așa a apărut “grupa specială”. Specială prin faptul că cei mici au cerințe educaționale speciale și pentru a putea învăța lucruri noi, trebuie ghidați individual și cu mai multă atenție de persoana de langa ei.
Atenția de care au nevoie trebuie să vizeze cele mai mici lucruri, de la momentul în care se descaltă, la momentul mesei, poate timpul de lucru este redus, și, de cele mai multe ori, adultul trebuie să intervină pentru a putea menține copilul în sarcina.
Apoi sunt momente de frustrare! Un copil nonverbal sau un copil care nu stăpânește limbajul foarte bine, tinde sa se frustreze mai des și altfel decât ceilalți copiii.
Nu am cunoscut, până acum, niciun părinte “special” care sa fi avut un proces lin în integrarea celui mic la gradinită.
De cele mai multe ori, ii lăsăm plini de speranță și ne dorim și ne rugăm să avem noroc de o educatoare înțelegătoare, de comunitate de părinți cu mintea deschisă și totul sa fie în regulă. Din păcate, la noi textul a fost mereu același “ne pare rău, nu ne descurcăm”…
Inclusiv după ce l-am înscris la școala “specială”, am fost solicitată ca în zilele de miercuri și vineri să nu îl aduc, pentru siguranța lui, intrucat cadrele didactice erau suprasolicitate (repet, scoala de stat, pentru copii “speciali”).
Singura mea soluție a fost sa mă descurc singură.
Noi ne mândrim cu ei! Ne bucurăm pentru fiecare progres al lor, pentru ca știm că în spatele fiecărui gest, fiecărui contact vizual, pentru fiecare cuvant se afla multă muncă, a ta și a copilului tău!
Știm cât de mult contează pentru ei sa fie integrați și pentru tine, să beneficieze de toată grija și atenția noastră.
Avem deja experiență și personal pregătit să ofere celui mic atât dragoste, cât și activități adecvate pentru a-i dezvolta abilitățile sociale, motrice și cognitive!
- program zilnic 08.00 – 17.30;
- mâncare sănătoasă;
- personal cu experiență;
- psiholog coordonator;
- preț adaptat programului;
- maxim 6 copii la grupa;
- activități adaptate.
Pentru detalii suplimentare sau pentru a programa o vizită, sunați la tel. 0743499737.









Un comentator WordPress
Posted at 11:57h, 09 iulieBună, acesta este un comentariu.
Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog să mergi la ecranul Comentarii din panoul de control.
Avatarele comentatorilor provin de la Gravatar.