Despre noi

Inca din 2018

Suntem centru de zi pentru copiii cu vârste de la 1 an la 11 ani și avem ca obiect de activitate servicii de îngrijire copii. Astfel, putem prelua copiii de la varsta de 1 an și, între orele 8.00 – 17.30 ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă rutina lor zilnică. 

Fie ca vorbim despre un anteprescolar, prescolar sau chiar școlar, avem spațiul, dotările și personalul pregatit pentru a satisface cât mai bine exigențele părinților și necesitățile copiilor cu vârste atât de variate.

Avem deja o experiență pe piața de 4 ani, timp în care am crescut, am învățat și ne dorim o continuă perfecționare și adaptare la nevoile pieței, implicit la nevoile copiilor pe care îi primim în fiecare zi în comunitatea noastră.

Spațiul nostru

Ne desfășurăm activitatea zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-17.30,  în Timișoara, str. Orăștie nr. 8, jud, Timis, într-o zona linistită, într-un imobil ce beneficiază de 1.300 mp teren și 640 mp clădire.

În incinta unității noastre funcționează un număr de peste 10 săli de clase, fiecare dotată cu grup sanitar propriu, un spațiu de primire a copiilor, două săli de servit masa, dotate și utilate pentru nevoile celor mici.

Pe lângă acestea, așa cum am mai arătat, deținem și o curte generoasă în care este amenajat loc de joacă exterior, împărțit pe categorii de vârstă.

Servicii principale

Oferta de pregătire cognitiva de baza urmărește, prin activitățile desfășurate, adaptarea copilului la mediu, la cerințele sociale prezente sau la cele viitoare. Astfel, activitatile desfasurate in gradinita  sunt activități integrate, bazandu-se pe experienta de viata și pe cunoștințele actuale ale prescolarilor, la care se adaugă de fiecare data un element de noutate, menit să stimuleze curiozitatea și interesul acestora.

Știm la fel de bine ca si dumneavoastra faptul ca, in prescolaritate, copiii sunt din ce în ce mai activi, mai dornici de a descoperi și a investiga, de a experimenta. Activitățile cognitive, cele opționale, dar și cele recreative ce au loc in institutia noastra, sunt gandite in asa fel incat învățarea sa fie permanent centrată pe copil, pe nevoile sale de dezvoltare și de aprofundare.  Ne bazăm pe asta atunci cand folosim metode noi, moderne, menite sa completeze strategiile clasice de predare-invatare. 

Printre metodele cel mai des utilizate în activitatea cognitiva, in cadrul unitatii Epic Garden se află: brainstorming, turul galeriei, ciorchinele, metoda pălăriilor gânditoare și multe altele.

Societatea prezentului, dar mai ales a viitorului, se circumscrie unui timp al informației, al complexitatii. De aceea, investiția în inteligența, creativitatea și capacitatea de inovare a copiilor va fi extrem de rentabilă în viitor.

Domeniile de activitate în care se înscriu activitățile educaționale desfășurate de cadrele didactice sunt următoarele:

  • Domeniul limba si comunicare, prin intermediul căruia se stimulează exprimarea corecta din punct de vedere fonetic, lexical și gramatical, precum și familiarizarea anteprescolarilor, preșcolarilor și școlarilor cu literatura (povesti, poezii, piese de teatru, literatura);
  • Domeniul stiinta, prin care copiii iau contact cu fenomene, aspecte ale mediului înconjurător, dar și cu notiuni prematematice sau matematice, funcție de varsta;
  • Domeniul estetic și creativ, ce are ca principiu de baza exprimarea liberă și creativă a copiilor prin desen, pictură, modelaj, muzica;
  • Domeniul psihomotric, un domeniu foarte important pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor, pune accentul pe mișcare, pe exersarea unor deprinderi de bază de mers și alergare;
  • Domeniul om și societate, prin care copiii învață care sunt bunele maniere, regulile existente în diverse locuri publice, precum și diverse metode de reciclare și prelucrare a materialelor din natura și nu numai;
  • Invatarea limbii engleze sau germana prin activitati zilnice ce completeaza, activitățile din limba romana.

 

         

Bucătarie proprie

Am găsit echilibrul între o mâncare sănătoasă și gustoasă pentru că ne adresăm celor mai mici și mofturosi clienți, iar meniul nostru, gândit de medic, se adaptează perfect pe această cerință, pentru a asigura atat aportul zilnic de calorii, cat și de nutrienti esentiali apți să ofere celui mic o creștere sanatoasa!

Asistentă medicală

În unitate se afla o asistentă medicală care, în fiecare dimineață, face triajul celor mici. Pentru noi sanatatea copiilor este pe primul plan! nu primim copii bolnavi și nu oferim tratament medicamentos în unitate!

Psiholog colaborator

Psihologul colaborator ne ajuta sa observam interacțiunea între copii și cadrele didactice, oferi sprijin, face recomandări către un proces de evaluare și intervenție psihologică (evaluare clinică, consiliere psihologică, psihoterapie etc) acolo unde este cazul, implementează programe de intervenție și prevenire în cazul violenței, bullying-ului, ne facilitează colaborarea cu familiile.

Camere de supraveghere

Oferim părinților transparență totală, sens în care avem montate camere de supraveghere în unitate iar părintele are acces pentru a vedea copilul în diverse momente ale zilei.